3 november 2018

Exformativt ledarskap #2 - För 13,7 miljarder år sedan...

Är det viktigt att ha koll på historien för att kunna bli en modern ledare?


För mig är en aspekt av begreppet modern att man har koll på sin historia. Att man i någon bemärkelse kan sätta in sig själv i ett realistiskt sammanhang – helt enkelt att kunna se saker ur ett helikopterperspektiv. Jag fascineras av universums skapelse och utveckling, vilket ger mig någon form av ödmjukhet för min omvärld.


--> Arten Homo Sapiens uppstår för 200 000 år sedan på Afrikas savanner - en art med ett unikt mänskligt språk och förutsättning för ett kollektivt lärande. Genom att vara nyfiken på hur våra släktingar lever än idag på Afrikas savanner kan vi kanske få en mer nyanserad bild av hur vi ska agera som ledare framöver...
Nedan ett spännande klipp från BBC via Youtube som visar hur en del av Afrikas ursprungsbefolkning bedriver sin jakt i Kalaharis öken - klippet ger också en förståelse för varför vi moderna människor än idag kan få en "kick" av långdistanslöpning (det ligger nedärvt i våra gener):


-->
Nedan ser du ett utdrag från min bok "Exformativt ledarskap - 49 nyanserade framgångsrecept". En beskrivning av de åtta magiska "tröskelsteg" där nya komplexa saker utvecklats från någonstans - "big history perspective". Läs mer om boken via denna länk...


För att få en inblick i vad boken handlar om - läs Google´s förhandsvisning här!
Du kan också få ett smakprov via Smakprov här!

Boken köper du till exempel hos CDON eller via Adlibris eller via Bokus... eller varför inte via förlaget "Books on Demand".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar