Happy Food - hur mat och lycka hänger ihop
Jag är intresserad av att förstå mer om lycka och välmående. För en tid sedan kom jag över boken " Happy Food - om hur mat och lycka hänger ihop " skriven av Niklas Ekstedt (stjärnkock) samt Henrik Ennart (vetenskapsjournalist). I denna bok beskrivs hur man kan "äta sig lycklig". Jag har ju tidigare summerat andra böcker på väldigt snarlika tema, t ex Food Pharmacy , Charmen med tarmen , Hälsorevolutionen ... och det intressanta är att år 2020 verkar det råda konsensus kring vad vi bör äta och dricka för att vi ska må bättre. Enligt boken Happy Food: " Våra utdöende tarmbakterier står i direkt samverkan med hjärnan och vår lycka står på spel. Vi kan påverka detta genom att välja goda, vackra och smakrika råvaror som doftar härligt ". Några axplock från boken "Happy Food": Hippokrates : "Låt maten vara din medicin" Dina tarmbakterier väger 1,4 kilo (ungefär lika mycket som din hjärna). Dina tarmbakterier har fler celler och bär på tu