UPW i London 2013 - min personliga reflektion

Jag deltog på Tony (Anthony) Robbins UPW (Unleash the Power Within) i London den 10-13 Maj i år, 2013. Jag tänkte med denna bloggpost svara på några av de frågor jag fått kring detta seminarium/event samt summera mina egna reflektioner.

Vad tyckte du om eventet?
Jag tyckte det var helt fantastiskt bra. Det var länge sedan jag var så upprymd efter att ha varit iväg på "utbildning".

Vad går den här typen av 4-dagars event ut på?
Man får ett antal verktyg för att hitta sin egen inneboende kraft att nå de mål man vill uppnå i livet, professionellt och/eller privat. Det är paketerat på ett otroligt proffsigt sätt, där man med jämna mellanrum bryter av föreläsningarna med dans, massage, kramar och små lekar. Det gör att energinivån hela tiden är på topp. Utifrån det så blir slutresultatet en enorm energiboost som sitter i länge... snacka om effektiv kommunikation.

Varför ska man deltaga på ett UPW event?
Tony Robbins är en fantastisk coach, inspiratör och föreläsare, vilket gör hela seminariet till en ren njutning. För mig handlade det om att fortsätta jobba med de NLP modeller som finns kopplat till att nå outstanding resultat inom olika område i livet. Jag fick möjlighet att bearbeta några gamla övertygelser som jag nu lagt bakom mig, fortsätta jobba med tillstånd, träna mer på rapport, sätta utmanande mål och "close the gap" osv osv...

Hur mycket NLP är det?
Tony Robbins har ju hållit på med NLP i över 30 år så allt han gör influeras ju av NLP, men samtidigt så tycker jag han har paketerat eventet på en nivå där han inte pratar om NLP direkt - det finns mer i bakgrunden som ett fundament.

Vilken typ av människor är det som deltar?
Vi var ju drygt 5000 personer i ExCel Arena i London. Den gemensamma nämnaren för de som var där tror jag man skulle kunna summera med - personer som är intresserade av personlig utveckling och redan kommit en bit på sin personliga resa mot framgång och som utöver det är beredd att investera ytterligare tid och energi på att gå från excellent till outstanding.


Finns det inget negativt att säga om detta event?
Jo, två saker. Det är lite för mycket amerikanskt säljsnack insprängt i seminariet, där syftet givetvis är att sälja mer utbildningar och produkter från Tony Robbins. Utöver det så  hade jag svårt för en av Tony´s kompisar som snackade en timme om business mastery - han blev för mycket av en gapig amerikansk "You can do it" predikant.

Det låter väldigt mycket som ett väckelsemöte - stämmer det?
Well, Tony är för mig en typ av modern inspirationspredikant, på ett positivt sätt. Jag har aldrig träffat någon som på ett så effektivt sätt kombinerar amerikansk "power", djup analys, common sense, välpaketerade framgångsmodeller, sylvass coaching, välregisserad underhållning och stor empati. Tony är för mig en människa som är 100% kongruent - jag fick stort förtroende för honom samtidigt som jag blev djupt imponerad av vad han åstadkommit under sitt liv. Att själva eventet har kopplingar till begreppet  "hjärntvätt" (Wikipediahandling som syftar till att förändra en människas personlighet och beteende) är för mig inget konstigt. Hela tanken för mig (och jag antar för de flesta andra) med att åka till detta event är ju att jag vill ha hjälp "att tvätta ren" min hjärna så att jag kan utnyttja den så effektivt som möjligt. 

Skulle du kunna tänka dig att gå på ett UPW igen?
Japp, lika säkert som amen i kyrkan. Jag är t o m så frälst så att jag funderar på att vara med som "crew", men jag får se hur mina känslor bevaras/förändras de kommande veckorna/månaderna...

Så, hur många poäng ger du UPW i London 2013?
Jag ger eventet 98 poäng av 100 möjliga!

Se även min exformativa summering av eventet samt min summering av den musik som spelades för att försätta oss i rätt states.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering

Det lärande samtalet