Vad är riktigt viktigt i livet?

Jag prenumererar på Robin Sharma´s "nyhetsbrev". Nu senast så beskriver han "The 11 things Life´s all about", dvs 11 saker som är riktigt viktigt i livet...

Enligt Robin så är det:

 1. Self-honor. Att hedra dig själv och respektera dig själv för den du är. Vara sann mot dig själv. Fira dina fördelaktiga dygder och acceptera dina svagheter. Respektera dina värderingar och förverkliga dina drömmar, även om inte alla runtomkring förstår dig.
 2. Personal heroism. Ju mer det "brinner" inom dig kring att uppnå något specifikt, ju mer "smällar" får du förbereda dig på. Men att fortsätta kämpa för dina mål ger stor tillfredsställelse. Och en autentisk inre kraft.
 3. Genuine connection. Vi människor är ämnade för att älska och att odla nära relationer. Ha modet att öppna upp ditt hjärta även efter att du drabbats av livets besvikelser.
 4. Creative expression. Var löjligt nyfiken. Dyrka utbildning. Läs mycket böcker. Att uttrycka din kreativitet kommer öka din glädje. Och höja din påverkan.
 5. Delivery on opportunity. En ledares uppgift är att få saker gjorda. Det är förvånande vad som händer med din identitet och ditt självförtroende när du slutar skjuta upp saker och gör det du behöver göra. Oavsett hur tufft det är.
 6. Modeling possibility. Varje dag har just du möjligheten att visa andra vad positivitet, produktivitet, djärvhet och värdighet ser ut som. Genom att vara oförtröttligt konsekvent  blir du till slut en gigant.
 7. Experiencing beauty. Enastående prestationer utan förmågan att glädjas är meningslösa. Så, utveckla ditt hantverk och förverkliga din fulla potential. Och glöm inte att se dig om i världen, skratta högt med vänner, ät grymt bra mat, njut av inspirerande konst och tillbringa tid i naturen.
 8. Pushing adventure. Vår mänskliga hjärna längtar efter nyhetens behag. Vi utvecklas genom att göra svåra saker. Det du motstår är ofta det du behöver ta tag i för att uppnå och känna mod.
 9. Scaling humility. En viktig sak att tänka på är att behålla fötterna på jorden även när du uppnår framgång. En viktig orsak till att du blir en legend är att du är långlivad. Så fort ditt ego tar över din prestation har du påbörjat vägen mot irrelevans.
 10. Serving humanity. Påverkan är mer värdefullt är inkomster. Det viktigaste är inte bara hur du lever ditt liv utan också hur du hjälper andra. Det är en primär drivkraft för alla verkliga "A-spelare".
 11. Intimacy with mortality. Lev med döden i sinnet. Utifrån ett mindset att du aldrig vet när din sista dag på jorden är kommen.

En riktigt bra lista över ett antal viktiga saker att agera utifrån  i livet.

Kolla gärna in Robin Sharma via YouTube, t ex detta klipp:
Där lär du dig mer om "5 ritualer som förutspår framgång":

 • gå upp tidigt
 • strategisk tidsplanering
 • leverera mer än du behöver
 • studera 60 minuter om dagen
 • reflektera regelbundet 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

IT outsourcing som ett äktenskap

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering