Henrik Fexeus och Bill Clinton

Jag har läst en del Henrik Fexeus i påsk - nämligen hans bok "Konsten att läsa tankar". Jag har bl a läst om hur man "märker om någon ljuger" - intressant. Henrik skriver att under Lewinsky-rättegången så kliade sig Bill Clinton på näsan 26 gånger - ett tydligt tecken på att han ljög.

Enligt Henrik så är det så att "vi kan upptäcka signaler som avges vid en viss typ av lögner, nämligen de som innebär en viss känslomässig stress. Så det vi oftast ser är egentligen att någon befinner sig under stress eller är nervös, snarare än att någon faktiskt ljuger. Men ibland är de signalerna det enda vi behöver för att kunna sluta oss till om någon far med osanning."

För ett par månader sedan läste jag boken "Principles of NLP" av Joseph O´Connor. Det som är intressant är att Henrik Fexeus bygger sina böcker på teorier från NLP, t ex hur man skapar rapport, hur man avläser ögonrörelser och ansiktsuttryck, hur man ser att någon ljuger.

För något år sedan läste jag fem poäng Socialpsykologi. Det handlar bl a om hur man "påverkar andra människor" eller med andra ord hur man "läser andra människor". Det Henrik har lyckats med är att föra ut dessa socialpsykologiska teorier samt grundläggande NLP-teorier till den breda allmänheten genom ett tillrättalagt och säljande upplägg. Pricken över i´et är nog boken "Alla får ligga" (som jag inte har läst ännu).

Är bara tvungen att bidra med ett klipp från När Bill Clinton desperat försöker undvika att ljuga i förhören under Lewinsky-affären. Kolla in hans ögonrörelser, kroppsspråk, undvikande svar osv.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

a Coaching Leadership style

Förändring - "Fyrarummaren"

Assertiv kommunikation