Ledarskap och mindfulness

Ledarskap handlar ju kanske till hälften (se tidigare inlägg som beskriver Hedins ledarskapsformel) om vilket driv du har och vilken energi du lägger ner på de uppgifter och utmaningar som står framför dig. Därför är det oerhört viktigt att hitta någon aktivitet som genererar energi just för dig. Om det är yoga, knyppla, mental träning, spinning, gå i skogen, simma eller Mindfulness är mindre viktigt - bara det passar för dig. En annan åtgärd för att aktivera energi i din arbetssituation är att verkligen fundera igenom vad det är för arbetsuppgifter eller situationer du brinner för och därefter söka dig till dessa så mycket som möjligt.

Jag har från och till under åren sysslat med yoga, löpning & meditation för att generera energi - just nu fokuserar jag på Feng shui (porlande inomhusfontäner) samt bloggande ;-)

Vad gäller Mindfulness så finns det en hel del belägg (se läkartidningens artikel) för att mindfulnessmeditation faktiskt har positiva hälsoeffekter, framför allt psykologiskt men även på vissa kroppsliga funktioner.

Via YouTube, se gärna nedan föreläsning på tema "Mindfulness Meditation" med Jon Kabat-ZinnGoogle:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

IT outsourcing som ett äktenskap

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering