Talarforum Michael Södermalm i Malmö

I morse var jag på frukostföreläsning anordnat av Talarforum med Michael Södermalm på nyöppnade Elite Plaza i Malmö. Temat var "Nå toppen av din förmåga - få ut det bästa ur ditt liv!".
Vilken show! En knapp timmes underhållning/inspiration av en man som har total kontroll över situationen. Han bjuder verkligen på sig själv och vet att trollbinda sin publik, t ex genom att berätta om sin bakgrund som Alfahanne-säljare på IBM, om hur han blir konfronterad av sin 13-åriga dotter avseende hans livsbeslut och om de livskriser som gjort honom till den han är idag.

Vad är hans budskap då?
Jo, att reflektera över "Vad är skillnaden som GÖR skillnaden?" mellan att nå toppen, framgång, ha flyt&hälsa och vara positiv kontra att nå botten, motgång, ha oflyt&ohälsa och vara gnällig.

Michael beskriver en modell som handlar om att "alla människor är födda med 100% potential redan från början" (utifrån sina förutsättningar), men du måste utveckla din förmåga att använda din fulla potential mer. För att nå Resultat måste du Agera och ha Tro samt även ha Mod och Kunskap. Utöver detta måste du även ha "will power" (viljestyrka).

Where there´s a will, there´s always a way


Vill du veta mer om hans föreläsning, se recension i tidningen Chef.
Michael driver också ett företag kring ledarskap, hälsa och livsstil, starkare, och har en del välpaketerade budskap som vi får med oss, t ex:

Dina tankar och bilder skapar din verklighet!
Livet är i ständig förändring, välj att se möjligheterna!


Det viktigaste är inte vad som händer, utan hur
du väljer att reagera på det som händer!


Verkligheten sätter inga gränser, det är du
som sätter gränser för verkligheten!


Avslutningsvis ett klipp från YouTube, från när Michael och hans 3+1 barn precis har gått i mål i New York maraton:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

IT outsourcing som ett äktenskap

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering