Livscoach Atle Johansen

Med kaffekoppen i högsta hugg och den klassiska halva frallan i andra handen steg jag in i konferensrummet på hotell Elite Plaza i Malmö. Det var dags för ännu ett inspirerande gratisfrukostseminarie anordnat av Talarforum. Inspiratör denna gång var Atle Johansen, norskfödd livscoach och terapeut som numera bor i Sverige. Enligt Talarforums hemsidaföreläser Atle på temat "Varför går vi till jobbet...egentligen?" - om hur man lyckas tillsammans med andra och samtidigt har roligt. Atle är en fantastisk föredragshållare som har en förmåga att göra människor bättre än vad de tror de kan bli. Med sin kunskap, sprudlande energi och skärpa ger han ett intryck som sätter avtryck.
Jag upplevde att Atle var enormt inspirerande. Men samtidigt, som en kollega till mig konstaterade, så ligger han farligt nära stand-up comedy, vilket gör att han kan upplevas lite oseriös... Men, jag skrattade och njöt - här kommer en exformativ summering av hans dryga 45 minuter:

SKRATT-GLÄDJE-LUST

På jobbet:
1) High Five
2) Wow!

Nycklar till framgång:
1) Skicka vykort till dig själv regelbundet
2) Gå på tur och prata högt med dig själv

Beröm varandra i vardagen

Bekymra dig om det du kan påverka

Säg hej, när du kommer och när du går.

Fånga drömmen - när den kommer tillräckligt nära dig

Storytelling-Hur Atle fick jobb i Borås:
- lyktstolpe på Karl-Johan 1988, Berit, Flytt, Sjukhus, 8 kvar på intervju, "berätta om när ni hade riktigt roligt på jobbet", ruskväder på Liseberg, OK-Jag tar jobbet! Vi trodde du skulle komma tillbaka! Tutar två gånger och kör iväg, "Honom får vi bara inte missa", Fick jobbet som clown!

För att en exformativ summering ska anses riktigt effektiv i sin kommunikation så krävs det att man delar ett gemensamt sammanhang (shared context), dvs i detta fall att man var på plats under frukostseminariet. Så Mathias, Annika och Joakim - känner ni igen Er?

Avslutningsvis inget YouTube-klipp idag.

Kommentarer

 1. Jag ordnar ju en föreläsning per år hos oss. Förra året hade vi Atle. Folk skrattade och tyckte det var en jättetrevlig kväll. Som du skriver på gränsen till oseriöst - var en kommentar jag fick av många.
  Men syftet för vår del var att få en en trevlig kväll med kollegorna och det blev det ju.

  /Cilla

  SvaraRadera
 2. Jo, vill man ha en trevlig och inspirerande stund så tycker jag Atle är suverän. Dilemmat är ju att några personer har svårt för denna typ av "cliché-artad" kommunikation, varför man bör fudnera igenom vilken publik man har och säkra i förväg att de som ska lyssna är mottagliga för ett budskap via denna typ av kommunikation,
  Intressant att du i flera fall ligger "steget före" vad gäller upplevelser typ spännande föreläsningar, böcker osv ... du får väva in mer dylika inlägg på din blogg också!
  mvh
  Mårten

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trotsa vildmarken - våga vara operfekt!

Förändring - "Fyrarummaren"

Assertiv kommunikation