5-årsjubileum för bloggen Hedin Exformation

Idag är det FEM år sedan mitt första blogginlägg publicerades på denna blogg (länk till första inlägget). Det känns väldigt avlägset - mycket har hänt under dessa år. Jag minns att jag var ganska ny också med Facebook år 2009 - jag har ju aldrig varit känd för att vara en "early adopter". Men, jag var ju inte direkt sist heller. Nåväl, det har varit en spännande resa. Och vad gäller bloggande så är det ju fortfarande ganska många som ännu inte riktigt förstått att det liksom hör till att blogga ;-)

Från början var ju min ambition att skriva av mig på temat Effektiv kommunikation och Ledarskap. Ordet exformation har ju blivit "mitt signum" - tack för det Tor Nörretranders. Du har utan att du känner till det varit en väldigt viktig del av mitt liv. Under åren har väl ordet exformation tappat lite i fokus. Nu skriver jag om det som jag tycker är intressant, mest om olika aspekter av modernt ledarskap, gärna något från TED.com, eller en summering från Kontentan, eller ett referat utifrån nån bra föreläsning via Talarforum osv.

Senaste året har varit lite annorlunda för mig. Tieto valde att omorganisera (läs effektivisera genom att flytta roller till lågkostnadsländer) ännu en gång och min roll försvann. Jag fick ett erbjudande om att "avgå". Jag tackade ja.
Det var med blandade känslor, men ganska snabbt valde jag att se det som en möjlighet att göra någon nytt och spännande. Redan sommaren 2013, filosoferandes en sommarkväll på stranden vid Kämpingebukten med en Carlsberg i handen tillsammans med en god vän, hade jag konstaterat att jag jobbat ungefär 20 år samtidigt som jag hade ungefär 20 år kvar till pension (typ). Alltså ungefär "mitt i arbetslivet". Nånstans så var det väl dags att "ta nästa steg". Så, i somras drog jag igång konceptet den Välmående Ledaren - hur du blir en modern effektiv välmående ledare genom insikter om din egen emotionella kompetens (EQ). På den vägen är det - följ gärna min EQ-blogg ocksåVad har hänt under året rent blogg-mässigt?


Vill du kolla in andra highlights genom åren kan du följa länkarna till respektive jubileum:
Det har varit fem bra år. Häng gärna med på de kommande fem åren (skriv in din email-adress uppe till höger så får du notis om nya blogginlägg) och låt dem bli minst lika spännande som de fem första… nu är det ju dags att skapa lite "leverage" som vi säger på engelska!

Kommentarer

 1. Det finns väldigt mycket intressant att lära sig om hur människor fungerar och agerar i vissa situationer i livet, och vad som är bra respektive dåligt ledarskap. Men det finns en viss typ av människor som inte har naturlig fallenhet för vare sig försäljning eller ledarskap, och som har väldigt har svårt att acceptera faktum. Det är ofta därför dessa individer väljer att gömma sig bakom diverse bloggar, teorier och forskningsrapporter om både det ena och det andra. Till de personerna vill jag bara säga en sak, såväl framgångsrik försäljning som framgångsrikt ledarskap handlar väldigt stor del om sunt förnuft, verklighetsförankring och hårt arbete ute i verkligheten. Det är bara till fråga alla framgågsrika entreprenörer och ledare hur de nått sina framgångar. Det skulle förvåna mig väldigt mycket om de har suttit och snöat in på en massa teoretisk smörja som till 75% inte har med verkligheten att göra, utan bara handlar om att tjäna pengar på böcker och olika typer av utbildningar och seminarier.

  /Pelle

  SvaraRadera
 2. Mårten det finns en del intressant på din blogg, men på tok för djupt för att ha med verkligheten att göra. Valde du verkligen att tacka ja till att bli avskedad ! Det låter ju som en konstig formulering. I min värld säger man upp sig själv, eller så blir man uppsagd pga av förändringar i en organisation. / Peter

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer, Pelle och Peter.
  Pelle: jag håller med dig om att "framgång" bygger mycket på sunt förnuft, verklighetsförankring och hårt arbete. Det visar de flesta studier och goda exempel från "real life" ;-)
  Sen kan det vara så att vissa personer har ett behov av att "förstå" detta på ett djupare plan och har ett intresse av att se helheten och andras tankemodeller kring detta. Helt sant är att många "framgångsrika" inte behöver läsa varken böcker eller "bloggar" för att fortsätta vara framgångsrika. Det är väl bra. Jag tror dock personligen att lite ny inspiration då och då alltid är bra… kanske denna blogg kan bidra med det.

  Peter:Kul att du hittat en del intressant på min blogg. Avseende djup så är det en del av temat på denna Exformationsblogg - innehållet kan vara för djupt för en del. Angående att tacka ja till att bli avskedad. Håller med om att det är en något märklig formulering...

  /Mårten

  SvaraRadera
 4. Tycker det finns mycket att hämta här, både rent praktiska råd som mer teoretisk inspiration, för ledare och andra. Kan dessutom tänka mig att du själv lärt dig en hel del nytt av detta. Låter som om du haft ett tufft år. Jag vet hur det är. Bra idé att starta upp detta under tiden. Vad har du tänkt göra härnäst?

  /Mikael

  SvaraRadera
 5. Mina planer framåt?
  Se övergripande på:
  www.hedinexformation.se
  samt nya konceptet:
  www.denVälmåendeLedaren.se
  /Mårten

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trotsa vildmarken - våga vara operfekt!

Förändring - "Fyrarummaren"

Assertiv kommunikation