30 augusti 2017

Vem är Kim Jong Un?

Vad håller Kim Jong Un på med?
Vill han dra in världen i ett kärnvapenkrig eller är hans mål att få möjlighet att bygga upp Nordkorea till att bli en framgångsrik socialistisk stat à la Kina?

Jag tycker personligen att nedanstående dokumentär från SVT "Vem är Kim Jong Un" gav mig nya insikter kring problematiken som finns sedan 50-talet med den delade Korea-halvön, Nordkorea´s ledares syn på USA, varför det är viktigt för Nordkorea att bygga upp en kärnvapenarsenal, förutsättningarna för att leva i Nordkorea idag m m.

Dokumentären ger helt enkelt en inblick i Nordkoreas historia samt även ett försök att förklara vart Nordkorea är på väg - vilket sammantaget resulterar i en nyanserad nulägesbeskrivning av Kim Jong Un och de beslut han tar just nu.

Helt enkelt en exformativ välgjord dokumentär som ger dig möjlighet till att inhämta ny kunskap samt ger bränsle för en smula reflektion kring din syn på världens konflikter:Ett ytterligare perspektiv som jag inte kan komma ifrån är... om man jämför Donald Trump med Kim Jong Un, vem är det egentligen som beter sig och kommunicerar mest galet?

Donald Trump om "Fire and Fury":
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar