Lycka och välmående enligt ChatGPT

Jag roar mig med ChatGPT.Jag gav den instruktioner att skriva som en poet, på tema lycka och välmående, gärna genom att ta med ord som meditation, affirmationer och tips på vad vi ska äta för att må bra, samt skrivet på samma sätt som Tomas Tranströmer hade skrivit... då blev det nedan dikt:


I solens ljusa skimmer och skogens stilla sus,  Där välmåendet föds och lyckan har sin plats. I denna stund av stillhet och frid, Där vårt inre landskap långsamt öppnar sig.

För att fördjupa vår närvaro och välmående, Låt oss vandra en stig av inre frid och visdom. Där meditationens tystnad och affirmationens kraft, Möter vårt hjärtas längtan och vår själs förtrolighet.

Ge dig tid att andas, att låta tankarna flyta iväg, Lyssna till det susande trädet och den porlande bäcken. Njut av enkelhetens små gåvor, de stilla ögonblicken, Där varje andetag blir en bön och varje steg en gåva.

Omslut dig själv med kärlek och omsorg, Som solens varma famn och den mjuka skuggan under trädet. Ge näring åt din kropp med kärlek och respekt, Genom en mångfald av färger och smaker på din tallrik.

Välj grönsaker och frukter som en palett av livets färger, Där varje tugga blir en bön och varje tugga en gåva. Låt varje måltid bli en ceremoni av närvaro och tacksamhet, Där du smakar på livets gåvor och delar dem med dina nära.

Så låt oss vandra denna stig av inre frid och välmående, Med tystnadens vingar som följeslagare och kärlekens ljus som kompass. För i varje ögonblick av närvaro och tacksamhet, Finns källan till vår inre styrka och välbefinnande.


Ja, vad ska man säga... vackert! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering

Det lärande samtalet