Mindfulness på jobbet

Jag läste idag i nätekonomibilagan E24 att "If tog in hjärngympan på jobbet" (bild från SvD). Varje dag kl. 11.10 så samlas ca 12 personer på Ifs Risk management sektion i Hvidovre för ett 10-minuters pass i mindfulness. Kroppsmedvetenhet och räkning av andetagen stärker fokus och minskar distraktioner.

I artikeln står bl a:
I en nyligen genomförd utvärdering uppger en majoritet av deltagarna en rad positiva effekter av träningen. 88% upplever just ett ökat fokus på arbetsuppgifterna. Tre av fyra trivs bättre på jobbet och 65% upplever att de blivit effektivare och mer produktiva. Drygt hälften anser sig hantera stress bättre.
Tänk vad man kan uppnå med 10 minuters daglig träning. På Tieto i Malmö har vi i några omgångar kört en hel eller halv timmes lunchyoga, oftast två gånger i veckan. Tror dock inte vi har mätt vilka effekter det har gett. Själv så börjar jag då och då dagen med ett ca 15 minuters yogapass för rygg och nacke. Jag tycker det ger en riktigt härlig energikick - lovar mig själv att göra detta ännu lite oftare.

Se även kommentar på artikeln från Psykologifabriken.

Vil du läsa mer om kopplingen mellan mindfulness och ledarskap, se ett äldre inlägg från denna blogg.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trotsa vildmarken - våga vara operfekt!

Förändring - "Fyrarummaren"

Assertiv kommunikation