Jobba hemifrån

Tycker Du att jobbet tar för mycket tid från din tid med familjen?
Då är du inte ensam.
I Richard Bransons kolumn, som publiceras i Sverige av tidningen Chef (läs hela inlägget här : "Så får jag mer tid med min familj"), så förklarar Richard hur han gör för att hitta balans i livet.
Han har två olika metoder:
  1. Jobba hemifrån
  2. Ta med dig familjen på dina affärsresor
Enkelt! Då är det bara att fundera på hur du kan applicera dessa två enkla metoder i din vardag ...
Undrar du vem Richard Branson är och vilken ledarfilosofi han står för? Läs då min summering av hans bok "Den globale entreprenören".

Jag måste bara avrunda med ett fantatiskt YouTube klipp som jag fick upp ögonen för igen tack vare YouTube Rewind 2010. Det är en musikvideo av OK Go, "This too shall pass", där "the machine" tog flera månader att planera och färdigställa - jag undrar hur många tagningar de behövde innan den satt:

Kommentarer

  1. Richard Branson i all ära men hans råd är närmast korkade, om man inte äger ett eget flygbolag vill säga och ens partner inte arbetar och barnen inte har skolplikt.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med att den gode Richard lever ett liv som gör att han ej är "representativ". Men, om man har möjlighet att jobba hemifrån alternativt ta med sig barnen/frun på jobbresor alternativt ta med sig barnen till jobbet ... så kanske man i varjefall ska ta ett aktivt beslut i dessa frågor.
    Jag försöker jobba hemifrån åtminstone en dag per vecka, tycker det passar mig utmärkt. Jag kan fokusera på egna uppgifter och jobba med det relativt ostört eller att jag har telefonmöte med personer spridda i världen - dessutom kan jag vara den som hämtar barnen i skaplig tid ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

IT outsourcing som ett äktenskap

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering