the Secret


2010 - ett nytt år och ett nytt decennium. Kanske dags att ta tag i allt som man "borde" ta tag i ...
En bok som beskriver "en hemlighet" till hur du blir lycklig, frisk och rik samt hur du blir den person du vill vara är boken "the secret" av Rhonda Byrne. Hennes koncept går ut på att paketera ett antal beprövade tankegångar från ett antal kända och mindre kända personer och presentera detta på ett pedagogiskt sätt. Det hon tillför som författare är att ha satt en struktur på det hon vill kommunicera samt att ha samlat in de tankegångar som är i linje med det hon vill ha sagt. De grundläggande budskapen i boken är det alltså andra som har bidragit till genom att producera stora mängder exformation med tankvärda påstående som reslutat.
Hon har också insett att hennes budskap gör sig bra på film så utöver boken så blev det också en film (se rejält med mer information om detta på Wikipedia). Filmen är väldigt skickligt gjord avseende att kommunicera ytterligare exformation till oss tittare (se trailer nedan):
Förutom bok och film, så finns det möjlighet att läsa massvis med artiklar, bloggar, recentioner om denna bok/film, samt att du kan anmäla dig till kurser i att lära dig att tillämpa dessa hemligheter (exempelvis från Hälsoakademin).
Reflektion - hur lyckades the Secret bli så populär? Min bild är att Rhonda lyckades med att kommunicera stora mängder exformation, framförallt i filmen, där kombinationen "hjälp-till-självhjälp-budskap" och "hollywood-film-karaktär" är oslagbar.

Kommentarer

  1. Tack så jättemycket för länkningen till min blogg! Och jag kan bara säga att The Secret verkligen år en bok och dokumentär som alla borde se.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

IT outsourcing som ett äktenskap

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering