Exformativt ledarskap #25 – HelikopterperspektivJag måste säga att jag fascineras av att det funnits hominider (människo-liknande arter) under flera miljoner år, där arten Homo Sapiens är den enda som överlevt till modern tid. Vad har vi ärvt för egenskaper av våra äldre släktingar och hur använder vi oss av dessa förmågor som finns nerkodade i vår mer reflexorienterade reptilhjärna? Vad är det för egenskaper vi moderna mer kognitiva människor har tillförskaffat oss som vi har användning av som ledare? 
Ett modernt ledarskap handlar om att inse att du behöver modifiera ditt ledarskap utifrån vad situationen kräver och inte låsa fast dig vid en och samma ledarstil för alla typer av situationer. Det krävs en oändligt nyanserad verklighetsuppfattning för att korrekt läsa av varje situation och utifrån det bestämma dig för hur du ska agera i din roll som ledare.
Inspirerat av boken ”The Nature of Leadership - Reptiles, Mammals, and the challenge of Becoming a Great Leader”, skriven av B. Joseph White via företaget Kontentans sammanfattning #252, har jag satt ihop en visuell bild som beskriver de egenskaper en modern ledare bör ha:

Vill du läsa mer om integritet, disciplin, omtänksamhet och helikopterperspektiv, samt få tips om hur du når ännu mer framgång framöver. Köp då min nya bok "Exformativt ledarskap - 49 nyanserade framgångsrecept".


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering

Det lärande samtalet