Exformativt ledarskap #31 - Tallriksmodellen för välmående

Hur får man egentligen en optimalt välmående hjärna?
Utifrån ett antal studier har två av de mer framstående hjärnforskarna, David Rock och Daniel Siegel, tagit fram en modell (the healthy mind platter) som beskriver hur vi dagligen bör fördela vår hjärnas uppmärksamhet för att totalt sett bli så effektiva som möjligt. Denna moderna tallriksmodell för hjärnan har potential att bli lika viktig för oss idag och framöver som den mer klassiska tallriksmodellen – du vet den som förklarar hur man bör fördela grönsaker, rotfrukter, kött, fisk, potatis och gryn för att få i sig en balanserad näringsrik kost.

Den moderna tallriksmodellen för en välmående hjärna består av sju olika aktiviteter som alla behövs för att en dag ska bli optimal ur hjärnans perspektiv. Aktiviteterna är kanske inte revolutionerande i sig. Det som är intressant är mer beskrivningen av varför respektive aktivitet är viktig och att alla delar behövs varje dag.

I min nya bok "Exformativt ledarskap - 49 nyanserade framgångsrecept" kan du ta del av min summering av "Tallriksmodellen för välmående" utifrån artikel i tidskriften Holone och originalartikeln av David Rock och Dan Siegel från ”NeuroLeadershipJournal”:
När du vill hitta en riktigt klockren present till ledaren som redan har allt - köp boken "Exformativt ledarskap - 49 nyanserade framgångsrecept". Jag lovar att boken bidrar till ännu mer personligt välmående!

Nedan bild visar ingredienserna i "The Healthy Mind Platter for Optimal Brain Matter":Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

IT outsourcing som ett äktenskap

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering