Exformativt ledarskap #1 - de globala målen

Du som vill agera ledare framöver bör fundera igenom hur du agerar för att bidra till en mer hållbar värld. En sak du enkelt och direkt kan göra är att lära dig mer om de globala målen framtagna av United Nations Development Programme (UNDP):

”Världens ledare har förbundit sig till 17 Globala mål för att uppnå tre fantastiska saker under de kommande 15 åren. Att utrota extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att lösa klimatkrisen. Genom de Globala målen för hållbar utveckling kan det här uppnås. I alla länder. För alla människor. Om målen ska fungera måste alla känna till dem. BERÄTTA FÖR ALLA.” 


Från hemsida www.globalamalen.se hittar man också en lista med saker som var och en av oss kan börja göra för att vara med och bidra till en hållbar utveckling. De kallar det "Den lata personens guide till att rädda världen" (läs mer här ):
    Släck lampor när du inte behöver dem
    Ta kortare duschar
    Cykla, promenera eller åk kollektivt
Vill du veta mer om hur jag ser på hur du kan bli en ännu mer modern effektiv välmående ledare? 
Läs min nya bok "Exformativt ledarskap - 49 nyanserade framgångsrecept", kolla upp mer detaljer om boken här.  Boken köper du till exempel hos CDON eller via Adlibris eller via Bokus... eller varför inte via förlaget "Books on Demand".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

a Coaching Leadership style

Feedback-trappan

Assertiv kommunikation