Idol 2009 - vinner Tove eller Erik?

Ikväll är det dags igen - Idol 2009. Alla prognoser pekar på att det står mellan favoriten Erik och utmanaren Tove. För att våga gissa på vem det blir som vinner så kan det vara värt att reflektera en stund över hur vi tittare röstar - handlar det om vem som sjunger & uppträder bäst eller handlar det om vem som berör oss mest?

De senaste avsnitten känns det som att Erik har dominerat på scen, men berör han oss lika mycket som Tove? Förra veckan tyckte jag personligen att Tove gjorde ett riktigt bra framträdande - trots det fick hon ganska hård kritik av Anders. Det syntes tydligt på Tove att hon inte riktigt kunde hantera detta, mycket riktigt "bröt hon ihop" lite grann bakom kulisserna och fick "sminkas om" innan hon skulle ut på scenen igen. Denna typ av icke verbal kommunikation berör oss, då vi alla kan relatera till den besvikelse och smärta som Tove upplevde.

Dessutom så är ju Tove fenomenal på att kommunicera bredbandigt (röstläge, blickar, kroppsspråk och mimik) vilket gör att jag fortfarande tror att hon har en chans mot världsklassartisten Erik - låt oss se om kvällens avsnitt ger oss fler exempel på vem som är bäst på att kommunicera och beröra ...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

IT outsourcing som ett äktenskap

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering