KENZA, blondinbella och Foki ...


KENZA, blondinbella och Foki - där har vi topptrion på Bloggtoppen´s lista över mest välbesökta bloggar i Sverige just nu.


Varför är dessa bloggar så populära?

Gemensam nämnare för alla dessa tre unga bloggare är deras fokus på det vardagliga, presenterat utifrån ett perspektiv av "ung vanlig tjej med ambitioner". Bloggarna handlar mycket om mode, shopping, mat, fritiden med kompisar, relationer - allt presenterat med en öppenhet och personlighet som är avväpnande. Att använda mycket bilder på sig själv och från internet verkar vara ett framgångskoncept. Att använda sig av olika tävlingar där vi läsare kan vinna olika prylar, typ en iPhone, är också populärt för att locka till sig trogna läsare.


Jag är rätt säker på att de allra flesta läsarna av dessa bloggar är unga tjejer som delar ett gemensamt sammanhang med dessa bloggare. Jag tror att bloggarna fyller ett tomrum i media där vardagliga händelser presenteras av personer som de själva kan relatera till och identifiera sig med. Informationen som presenteras berör dem - den är alltså exformativ.


Slutsats:

Då det finns många blogg-läsare som är unga tjejer intresserade av mode, shopping och relationer, så är det via bloggar som KENZA, blondinbella och Foki som det genereras mest exformation inom den svenska bloggvärlden av idag - all respekt till dem som bidrar med detta!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

IT outsourcing som ett äktenskap

Förändring - "Fyrarummaren"

12 livsregler - en summering